Suudi Arabistan- Fas Komitesi, çalışmalarını Rabat’ta başlattı

Suudi Arabistan- Fas Komitesi, Başkent Rabat’ta çalışmalarına başladı. İki ülkenin dışişleri bakanı arasında çeşitli alanlarda anlaşmaların yapılaması bekleniyor.

Bu kapsamda, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Faslı mevkidaşı Nasır Burita ile komite görüşmelerinde iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldı.

Suudi Arabistan- Fas Komitesi, iki taraftan üst düzey yetkililer ve uzmanların katıldığı 13. toplantıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Toplantılarda iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerinin güçlendirilmesi ve değerlendirilmesi yapıldı. Önceki toplantılarda alınan kararların uygulanması takip edildi ve iki ülkeyi ilgilendiren alanlarda çalışma programları oluşturuldu.

Fas Dışişleri Bakanlığı Şam Bölgesi, Körfez, Arap ve İslam Kuruluşları Direktörü Fuad Ahrif, 13. oturumun Fas Kralı 6. Muhammed ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in istekleri üzerine iki ülkenin tanık olduğu yeni ilişkileri yansıttığını açıkladı.

Ahrif, toplantının oturum aralarında yaptığı basın açıklamasında görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğinin gözden geçirildiğini ve son oturumdan bu yana gerçekleşen çalışmaların değerlendirildiğini belirtti.

Faslı yetkili, iki taraftan üst düzey yetkililerin ve uzmanların Bakanlar Konseyi’ne sunulacak anlaşmalar ve metinler üzerinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı Arap- Afrika İşleri Genel Müdürü Muhammed el- Matar, yaptığı konuşmada komitenin iki ülke arasındaki ilişkilere güçlü bir altyapı oluşturduğunu ve bu ilişkilerin çeşitli alanlarda güçlendirilmesine yönelik isteğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Matar, komitenin oturumun Fas Kralı 6. Muhammed ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in benimsediği samimi yaklaşımı teyit ettiğini ve iki halkın isteklerini karşılamak üzere işbirliğinde bulunacağını açıkladı.

Matar, iki ülkenin halkları için güvenlik, istikrar ve refah sağlanması amacıyla sürekli koordinasyon ve istişare ile iki ülke arasındaki ilişkiler üzerinde çalışıldığını belirtti.

Şarkul Avsat