Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt (solda) ve Cezayir Dışişleri Bakanı Ramazan Lamamra dün Cezayir’de bir araya geldiler. (Cezayir Dışişleri Bakanlığı)

Ebu Gayt, Arap zirvesine yönelik düzenlemelerini incelemek için Cezayir’i ziyaret etti

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, 1 – 2 Kasım tarihlerinde Cezayir’de düzenlenecek Arap zirvesi hakkında görüşmelerde bulunmak için dün Cezayir’i ziyaret etti.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ebu Gayt ile Cezayir Dışişleri Bakanı Ramazan Lamamra’nın görüşmesinde Arap zirvesi hazırlıklarının ele alındığı belirtildi. Açıklamaya göre görüşmede ayrıca uluslararası arenadaki mevcut gerilimler ve bunların bölge ülkeleri üzerindeki olumsuz yansımaları ışığında Arap bölgesindeki son gelişmeler gündeme geldi. Cezayir ile Arap Birliği arasında sürekli koordinasyonda bulunulması üzerinde anlaşma sağlandı.

Açıklamaya göre, Ebu Gayt ve Lamamra ‘her iki tarafın da delegasyonlarını içeren genişletilmiş bir çalışma oturumu’ düzenleyecekler. Oturumda söz konusu meseleler tartışılacak ve Cezayir’in bağımsızlık mücadelesinin 68’inci yıl dönümüne denk gelen ve bu önemli Arap organizasyonu için yapılan hazırlıklar gözden geçirilecek.

Şarkul Avsat