Saudi Aramco, KAUST bünyesinde bulunan araştırma merkezini faaliyete geçirdi

Suudi Arabistan milli petrol şirketi Saudi Aramco, Suval şehrinde Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST) bünyesinde bulunan araştırma merkezini (ARC KAUST) faaliyete geçirdi.

Araştırma merkezi, gelişmiş analitik kullanarak, enerji endüstrisi için düşük karbonlu çözümlerin geliştirilmesini hızlandırmayı amaçlıyor.

Merkez, düşük karbonlu çözümler geliştirmeye ve döngüsel karbon ekonomisi sağlamaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimini (ML) kullanacak.

Açılış törenine Saudi Aramco Arama ve Üretim Kıdemli Başkan Yardımcısı Nasir en-Naimi ve KAUST Üniversitesi İnovasyon ve Ekonomik Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kevin Cullen’in yanı sıra SABIC ve Petro Rabigh şirketlerinden üst düzey yöneticiler katıldı.

Saudi Aramco Teknik Sorumlusu Mühendis Ahmed Huveyter açılış töreninde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Bugünkü açılış töreni, KAUST Üniversitesi ile işbirliğimizi güçlendirmek için eşsiz bir fırsat sağlayan konumu nedeniyle yeni araştırma merkezinin büyük stratejik önemini yansıtıyor. Bildiğiniz gibi, şu anda enerji sektörünün karşı karşıya olduğu en büyük zorluklar, ‘enerji üretimi ve kullanımıyla ilişkili emisyon seviyesini azaltmak’ ile karşı karşıyayız. Aynı zamanda dünyanın artan enerji ihtiyacını karşılamalıyız. Şirket, bunu karşılamaya devam ederken, enerji sektörünün sürdürülebilir ve kapsamlı bir dönüşümünü sağlamak için gereken desteği sağlamada liderlik rolünü oynamaya tamamen kararlıdır. Bu nedenle, KAUST bünyesindeki yeni araştırma merkezi de dahil olmak üzere küresel araştırma ağındaki Suudi Aramco uzmanları çalışmaya devam ediyor.”

Şarkul Avsat