Kral Selman, küresel olarak artan fiyatlarla yüzleşmek için 20 milyar riyal tahsis edilmesine onay verdi

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, küresel olarak yükselen fiyatların yansımalarıyla yüzleşmeye yardımcı olmak için 20 milyar riyal tahsis edilmesini onayladı.

Kral’ın bu kararı, yoksul aileleri artan maliyetlere karşı korumayı amaçlıyor.

Ekonomik ve Kalkınma İşleri Konseyi Başkanı olan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, dün konseyin toplantısında bazı temel ihtiyaç maddelerinde maliyetlerin artmasına neden olan uluslararası gelişmeler karşısında yoksul vatandaşları dikkate alma gereğini vurgulamıştı.

Karara göre sosyal güvenlik sistemi, Vatandaş Hesabı ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerini Destek Programı yararlanıcılarına doğrudan nakit transferleri olarak 10,4 milyar riyal tahsis edilecek.

Kral Selman’ın emriyle, sosyal güvenlik sistemi yararlanıcılarına 2022 yılında bir defaya mahsus olmak üzere toplam 2 milyar riyal ek emekli maaşı ödenecek

Ayrıca, daha önce duyurulan düzenlemelere göre, 2022’nin geri kalanı için Vatandaş Hesabı Programı’ndan yararlananlara ek bir finansal destek olarak toplam 8 milyar riyal ayrılacak.

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricilerini Destekleme Programı’ndan yararlananlara ise 408 milyon riyal destek tahsis edilecek.

Veliaht Prens Cidde’deki Selam Sarayı’nda dün düzenlenen toplantıda, tedarik zincirleri ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere uluslararası gelişmelerin izlenmesi, pazarların izlenmesi, ürün bulunabilirliği, fiyat seviyelerinin izlenmesi, adil rekabeti korumak ve teşvik etmek, meşru rekabeti veya tüketici çıkarlarını etkileyen tekelci uygulamalarla mücadele etmek ve bunları önlemek konularında ilgili bakanlıklar ve devlet kurumlarının rolünü vurgulamıştı.

Şarkul Avsat