Suudi Arabistan, hac hazırlıklarını gazetecilere anlattı

Hac heyecanının yaşandığı Suudi Arabistan’da hükümet, hazırlıklarını dünyadan davet ettiği gazetecilere gösterdi.

Hac organizasyonu çerçevesinde sağlık hizmetlerini Mekke, Medine, havaalanları (sınır kapıları ile mikatlar) ve kutsal mekanlar (Müzdelif, Mina ve Arafat) alanlarında veren Suudi Arabistanlı yetkililer acil müdahale merkezinin kapılarını gazetecilere açtı.

Independent Türkçe’nin haberine göre, Mina’daki acil müdahale merkezinde dünyanın farklı bölgelerinde gelen gazeteciler Suudi Arabistanlı yetkililerden bilgi aldılar.

Aralarında Independent Türkçe’nin de bulunduğu gazetecilere acil bir müdahalede neler yapılacağıyla ilgili bilgi verildi.

Farklı verilen toplandığı ve analiz edildiği merkezde salgın hastalık çıkması durumunda nasıl müdahale edileceği anlatıldı.

Kovid-19 şartlarının hafiflemesiyle, 2020 ve 2021’de yurt dışından hacı adayı kabul etmeyen Suudi Arabistan makamları, bu yıl 65 yaş altında 1 milyon hacı adayını kabul edeceğini açıklamıştı. Bu doğrultuda Türkiye’ye 37 bin 770 kontenjan verilmişti.

Bu yıl hac için kutsal topraklara kabul edilecek ziyaretçilerde 65 yaş altı olması şartı aranıyor. Ayrıca Kovid-19 aşısının temel dozlarını yaptırmış olmaları gerekiyor.

Şarkul Avsat