Saudi Aramco Teknik Hizmetler Başkan Yardımcısı Ahmad es-Saadi bir dizi şirket yetkilisiyle (Şarku’l Avsat)

Saudi Aramco, endüstriyel yatırım programı Namaat’ı genişletmek için 55 anlaşma imzaladı

Suudi Arabistan ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, Namaat endüstriyel yatırım programlarının büyük bir genişlemenin bir parçası olarak, sürdürülebilirlik, dijital, endüstriyel, imalat ve sosyal inovasyon sektörlerinde 55 anlaşma imzaladı.

Yatırımları geçen yıldan bu yana 32’den 55’e yükselen Namaat, endüstriyel yatırım ortaklıklarını destekliyor, Suudiler için istihdam yaratılmasına yardımcı oluyor ve ulusal büyümeye ve kapasite geliştirmeye katkıda bulunuyor.

Program, yerel ve uluslararası şirketler için fırsatlar yaratmayı ve hükümetin Shareek programı ve diğer girişimler aracılığıyla sunulan çeşitli teşviklerden yararlanmayı amaçlıyor.

Saudi Aramco Teknik Hizmetler Başkan Yardımcısı Ahmad es-Saadi bugün yaptığı açıklamada, “Namaat, piyasanın belirsiz olduğu bir zamanda, küresel bir enerji tedarikçisi olarak güvenilirliğimizi korurken, Saudi Aramco’nun ülke ekonomisinde değişim için bir katalizör olmasını sağlıyor” dedi.

Saadi, “Suudi Arabistan için stratejik öneme sahip alanlarda endüstri liderleriyle yaptığımız işbirliği, Aramco’nun değer zincirimize, ekonomimize ve insanlarımıza uzun vadeli faydalar sağlayacak ulusal kalkınmaya desteğini gösteriyor” diye ekledi.

Namaat’ın bu son genişleme aşaması, değer katmayı ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemeyi amaçlayan diğer mevcut programlarla daha da fazla entegrasyonu yansıtıyor.

Ayrıca, geçen yıl imzalanan 22 mutabakat anlaşmasının 19’unun toplam 3,5 milyar dolarlık yatırımla meyvelerini vermesiyle program için önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor.

Bu yeni anlaşmalar, Saudi Aramco’nun, ülkede enerji ve kimyasallar alanında bir genişlemeye tanık olan, büyüme ve değer zincirleri için uzun vadeli stratejisini güçlendiriyor.

Namaat, Arapça’da (kolektif) büyüme anlamına geliyor ve program, Suudi Arabistan’da yeni değer yaratmak, ekonomik genişleme ve çeşitlendirmeyi yönlendirmek için mevcut olan geniş fırsatlardan yararlanmayı amaçlıyor.

Şarkul Avsat