Hava Kuvvetleri, sorunların anında çözümü ve denetimi için İçişleri Bakanlığı'ndaki ilgili makamlarla birlikte çalışıyor (SPA)

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri Hac için kamu güvenliğini destekleme noktasında hazırlıklarını tamamladı

Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri bu yılki Hac sezonu için kamu güvenliğini sağlama noktasında hazırlıklarını tamamladı. Hava Kuvvetleri’nin görevi; kamu güvenliği ve diğer ilgili devlet sektörlerini desteklemenin yanı sıra, olası risklerle yüzleşmek ve kutsal mekanların hava sahasını yönetmektir.

Hava Kuvvetleri, güvenlik planlarını; araç ve yaya trafiğini takip etmek ve Mekke limanlarını ve tasnif noktalarını izlemek için İçişleri Bakanlığı’ndaki ilgili makamlarla birlikte çalışacak. Hava kuvvetleri Hac kurallarını ihlal edenlerin kutsal mekanlara sızmasını önlemek için helikopterler ile günün her saatinde uçuş gerçekleştirecek. Hava kuvvetleri ayrıca, Hac ritüellerinin televizyonda yayınlanması konusunda Enformasyon Bakanlığı’na da destek sağlayacak.

Bu yılki Hac görevine katılan Hava Kuvvetleri grubunun komutanı Albay Pilot Halid bin Abdullah el-Mutayri, yaptığı açıklamada, “Hava Kuvvetleri, 24 saat en son teknolojilerle donatılmış çok sayıda helikopterle kamu güvenliğini desteklemek için çalışıyor. Hava Kuvvetleri, Hac görevine katılan tüm uçakların hava trafiğini düzenleme, yönetme ve denetlemelerinden sorumlu. Hava Kuvvetleri’nin hacıların kalabalık yerlerdeki hareketlerini organize etme ve takip etmede, kutsal mekânlardaki trafikte ve herhangi bir kaza durumunda tahliyede oynayacağı rol önemli. Hac misyonuna dahil olan çeşitli taraflarla sürekli işbirliği mevcut. Temel amaç hacılar için güvenlik ve emniyeti sağlamak ve olası risklere karşı hazırlıklı olmak” dedi.

Şarkul Avsat