Suudi Arabistan Ticaret Bakanı: Nakliye maliyeti 6 kat arttı

Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Dr. Macid Al-Kasabi, koronavirüs pandemisinin ardından yaşanan toparlanmaya rağmen nakliye maliyetinin 6 kat arttığını bildirdi.

Al-Kasabi, bugün (Salı) düzenlediği basın toplantısında, sokağa çıkma yasaklarının, Süveyş Kanalı’nda seyrüsefer hareketinin askıya alınmasının ve Ukrayna krizinin küresel olarak fiyatların artmasına neden olduğunu söyledi.

Suudi Ticaret Bakanı, koronavirüsün dünyadaki en büyük ekonomik krize neden olduğunu belirterek, pandemi sonrası toparlanmanın başlamasıyla birlikte dünyada genel talebin arttığını ve bunun da fiyatların yükselmesine neden olduğunu kaydetti. Bakan ayrıca, ulaşım ve tedarik zincirlerinde krize yol açan küresel olayların yansımaları sonucunda nakliye maliyetlerinin 6 kat arttı­ğını belirtti.

Bakan Kasabi ayrıca, fiyat artışlarıyla mücadele etmek için denetim ekiplerinin Suudi Arabistan’da çok sayıda işletmeyi denetlediğini, 27 binden fazla ihlalin tespit edildiğini ve yasaları ihlal edenlerin cezalandırılacağını ifade etti.

Ticaret Bakanı, her ülke gibi Suudi Arabistan’ın da küresel olaylardan etkilendiğini vurgulayarak vatandaşları işbirliği yapmaya ve herhangi bir fiyat manipülasyonunu bildirmeye çağırdı.

Şarkul Avsat