BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed’den bilim ve teknolojinin geliştirilmesi vurgusu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, ülkesinin kurulmasından bu yana devletin önceliğinin halkın mutluluğu ve refahı olduğunu açıkladı.

BAE Devlet Başkanı, televizyonda yayınlanan konuşmasında devletin gelecekteki tüm çalışmalarında önceliğin halkın mutluluğu olmaya devam edeceğini belirterek BAE’nin devlet politikasının ‘bölgede ve tüm dünyada dost ve kardeş ülkelerin yardımıyla barış ve istikrarı desteklemek olduğunu belirtti. Müttefik ülkeler ile insanlığın iyiliği, mutluluğu ve bilgiliği için iş birliği yapmanın önemini vurguladı.

Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, BAE’nin herkes için istikrar ve refah sağlamak üzere diğer ülkeler ile güvenilirlik ve karşılıklı saygıya dayalı etkili ve dengeli ilişkileri güçlendirme yaklaşımını sürdüreceğini belirtti. Ülkesinin egemenliğinin taviz verilmeyecek bir ilke olduğunun altını çizen Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyana sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dostluk elimizi, herkes için ilerleme ve refah sağlamak ve bir arada karşılıklı saygı çerçevesi içerisinde yaşamak için değerlerimizi paylaşan bölgedeki ve dünyadaki tüm ülkelere uzatıyoruz.”

BAE Devlet Başkanı, ülkesinin kurulmasından önce ve sonra çeşitli zorluklardan geçtiğini ve bu zorlukların ülke vatandaşlarının güçlü iradelerini ve zorluklar ile baş edebilme yeteneklerini ortaya koyduğunu gösterdiğini vurguladı. “BAE insanının sınırsız bir gururu var” dedi. BAE’yi ikinci ülkeleri olarak gören ülke sakinlerinin, BAE’nin kuruluşundan bu yana ülkeye kattığı değerler takdir edildi. Emirlik lideri ülkesinin bölge ve dünya halkları için bir ilham ve umut kaynağı olduğunu belirterek ülke yetkililerinin sürdürülebilir bir kalkınma politikası doğrultusunda hareket ettiğini kaydetti.

Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan sözleirni şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz, burada yaşayan ve ikamet eden insanların çabalarıyla gelişecektir. Ülkemiz, özellikle güçlü insan kaynakları ile zengin ve çeşitli kaynaklara sahiptir. BAE’de seçkin bir genç işgücü zenginliği bulunuyor. 200’den fazla milletten insan, ekonomimizin gelişmesine ve büyümesine aktif olarak katkı sağlıyor. Önceliklerimiz ekonomimizin ve toplumumuzun tüm sektörleri için fayda sağlamak üzere bilim ve teknoloji alanındaki yeteneklerimizi geliştirmek. Bu konuda özel sektörün rolü çok önemli. Özel sektörün canlandırılması ve ekonomimize olan katkısının arttırılması gerekiyor.”

BAE’nin kuruluşundan bu yana tüm ülkeler ile güvenilir ve yapıcı bir iş birliği kurduğunu belirten BAE Devlet Başkanı, bu yolla ülkesindeki genç nüfusun çabaları ile bölgesel ve uluslararası alanda iyi bir itibar kazandığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir sonraki aşamada çeşitli ülkelerle stratejik ortaklıklar kuracağız. Kalkınma, insani yardım ve hayır işlerinde dünyanın önde gelen ülkeler arasındaki rolümüzü güçlendirmek için çalışacağız. Din, ırk ve renk gözetmeksizin tüm dünyadaki insanlara yardım eli uzatmaya devam edeceğiz.”

BAE Devlet Başkanı ‘BAE’nin ekonomisinin çeşitlendirilmesinin kalkınma planları için temel bir strateji olduğunu’ belirttiği açıklamasında dünyada aktif ve lider bir ekonomi oluşturulması için ekonomik çalışmaların hızlandırılması gerektiğini kaydetti. “BAE’nin ekonomik rekabet gücünü artırmaya ve bu alanda en iyi ülkelerden biri olmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan küresel ekonomik büyüme ve kalkınma için ülkesinin güvenilir bir enerji tedarikçi olmak ve küresel enerji güvenliğinin destekçisi olarak konumunu güçlendirmek için çalışmalara devam edeceğinin altını çizdiği açıklamasının devamında “BAE’nin politikası, bölgemizde ve dünyada barış ve istikrarı desteklemek, kardeş ve arkadaşa yardım etmek, insanlığın iyiliği ve ilerlemesi için bilgelik iş birliğini savunmaktır” dedi.

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed de ‘BAE’nin ekonomisinin çeşitlendirilmesinin kalkınma planları için temel bir strateji olduğunu’ söyledi. Açıklamasında dünyada aktif ve lider bir ekonomi oluşturulması için ekonomik çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Şeyh Muhammed, “BAE’nin ekonomik rekabet gücünü artırmaya ve bu alanda en iyi ülkelerden biri olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat