Rabıta Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed el-İsa (sağda) ve Irak Hac Bakanı Şeyh Sami el-Mesudi (SPA)

Rabıta Genel Sekreteri, Hac yapan İslam alimleri ve dini liderlerle bir araya geldi

Dünya İslam Birliği (Rabıta) Genel Sekreteri Şeyh Dr. Muhammed el-İsa, dünyanın dört bir yanından Hac yapmak için Suudi Arabistan’a gelen seçkin İslam alimleri ve dini liderleri Rabıta’nın Mina’daki ofisinde dün düzenlediği resepsiyonda ağırladı.

Resepsiyona katılan, alimler, müftüler ve dini liderler, hacılara yönelik hizmetlere övgüde bulunarak, Suudi Arabistan’ın bu yılki Hac mevsiminde elde ettiği büyük başarıyı tebrik etti.

Alimler ayrıca, Şeyh İsa’nın İslam ümmetinin birliğini daha da güçlendirmeye, değerleri korumaya ve istikrarı güçlendirmeye odaklanan Arafat vaazının içeriğini de övdü.

Vaazın, 14 dile çevrilerek canlı olarak yayınlanan Manarat Al-Haramain platformunun 600 milyondan fazla ziyaretçisi tarafından takip edildiğine dikkat çekildi.

Söz konusu resepsiyona, Mısır Baş Müftüsü Dr. Şevki Allam, Suudi Arabistan Yüksek Alimler Konseyi Genel Sekreteri Şeyh Dr. Fahd el-Macid, Uluslararası İslam Fıkıh Akademisi Genel Sekreteri Dr. Kutb Mustafa Sano, Malezya Diyanet İşleri Bakanı Dr. Dato İdris Bin Ahmed, Endonezya Diyanet İşleri Bakanı Şeyh Yakut Halil Kumas, Irak Hac Bakanı Şeyh Sami el-Mesudi ve 120 milyon üyesi olan, Endonezya’nın Nahdlatul Ulama Cemiyeti Başkanı Şeyh Yahya Halil katıldı.

Şeyh İsa ayrıca, müftüler, İslami merkezlerinin başkanları, Suudi Arabistan ve İslam dünyasındaki Yüksek Alimler Konseyi üyeleri de dahil olmak üzere üst düzey İslami şahsiyetlerden tebrik telefonları aldı.

Şarkul Avsat