Takımlar havuzdaki toplam 4 milyon dolarlık ödül için yarışacak

Suudi Arabistan: Gamers8 Festivali Riyad Masters turnuvası ile başladı

Suudi Arabistan’ın ikinci profesyonel e-spor yarışması Riyad Masters şampiyonası, dünya elektronik oyun sektörünün en büyük etkinliği olan Gamers8 Festivali’nde üst sıralarda yer alan Dota 2 üzerinden başladı.

5 milyon dolara varan devasa para ödülü ile dünyanın seçkin 10 takımı, 5 gün boyunca, yani 24 Temmuz’a kadar şampiyonluk ünvanı ve para ödülünden en büyük payı alabilmek için mücadele edecek. Katılan takımların listesi şu şekilde: OG ekibi, Deposters Suudi ekibi, Secret ekibi, Nygma Galaxy, Spirit ekibi, Tundra Esports ekibi ve Avrupa, ABD ve Çin’den diğer ekipler.

10 takım, toplamda 4 milyon dolar ödül için yarışacak. Birinci olanın bireysel olarak 1,5 milyon dolar kazanacağı turnuvadaki bu ödül takımlara ve oyunculara heyecan ve gerilim dolu maçlarda ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için en büyük motivasyonu sağlayacak.

Suudi Arabistan Elektronik ve Akıl Oyunları Spor Federasyonu (SAFEIS) Başkanı Prens Faysal bin Bender bin Sultan bin Abdulaziz, Dota 2’nin seçkin oyuncular ile elektronik oyunlar topluluğu arasında çok popüler olduğunu söyledi. Başkan, “Bu durum bizi Gamers8 Festivali etkinlikleri içinde tamamen yeni bir turnuva düzenlemeye sevk etti” dedi.

“Duyurulduğu günden bu yana ünlü oyunun camiasından ve hayranlarından büyük bir etkileşim gördük ve bu etkileşimden dolayı mutluyuz. Riyad Masters‘ın coşkulu atmosferde benzersiz bir deneyim sunmasını bekliyoruz. Turnuva için gelecek planlarımız var ve sezon sonunda bunları açıklamayı dört gözle bekliyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar dilerim” dedi.

Grup aşaması bugün Çarşamba günü Robin sistemi ile başlayacak ve takımların her biri beşerli iki gruba ayrılacağı Cuma gününe kadar devam edecek. En iyi toplam puana sahip takımlar doğrudan yarı finale yükselecek, ikinci ve üçüncü sıradaki takımlar çeyrek finalde oynayacak. Önümüzdeki iki gün içinde, finalin 7 maçın en iyisi sisteminde olması şartıyla, 5 maçtan en iyi sonucu alan takımın eleme olacağı çeyrek final ve yarı final maçları yapılacak.

Şarkul Avsat