BAE’de etkili olan şiddetli yağmur hayatı durma noktasına getirdi

Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) etkisini altına alan şiddetli yağmur, ülkenin bazı bölgelerindeki yolların kapanmasına neden oldu. Hükümet, selin neden olduğu hasarlar ile mücadele etmek için çalışmalara başladı.

Bakanlar Kurulu, sağanak yağışın neden olduğu hasarın ayrıntılı bir şekilde tespit edilmesini istedi. Kurul, can ve mal kaybı olmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınması amacıyla Enerji ve Altyapı Bakanı ile yetkili makamlar başkanlığında bir komite kurulmasına karar verdi.

Sel ile mücadele kapsamında Şarika, Resu’l- Hayme ve Fucayra emirlikleri, bazı vatandaşlardan eğer imkanları varsa Perşembe ve Cuma günü uzaktan çalışmasını istedi. Sivil savunma ekipleri mağdurlara yardım etmeye başladı. Polis ekipleri ve yetkililer, selin çiftliklere ve evlere verdiği hasarlar için rapor hazırladı.

BAE Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al- Maktum, Toplumsal Kalkınma Bakanlığı’nın ülkenin doğusunda yağmur ve selden etkilenen tüm aileleri tahliye etmesi için çağrıda bulundu. Şeyh Muhammed bin Raşid, yerel yönetimlerle işbirliği içinde ailelerin geçici barınma yerlerine gitmesi, yakınlardaki otellerde konaklaması ve şiddetli yağmurların tehlike oluşturabilecek kişilerin tahliye edilmesi için çalışmalara başlanmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı, halkın yetkili makamların talimatlarına uyması ve gerekli önlemleri alması için çağrıda bulundu. Bakanlık, can ve mal güvenliği için insanların zorunlu olmadıkça evden çıkmaması ve araba kullanmaması gerektiğini belirtti.

Şarkul Avsat