Koronavirüsün yeni değişkeni: Geceleri hastaları etkileyen ‘garip’ durum

Tanınmış bir kimya profesörü, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeni varyantının geceleri ortaya çıkanlar da dahil olmak üzere çeşitli semptomlara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Independent’ın haberine göre, Omikron varyantının BA.5’i, Birleşik Krallık da dahil olmak üzere dünya çapında yeni bir virüs salgını dalgasına katkıda bulunduğundan, son derece bulaşıcı bir endişe faktörü olarak kabul ediliyor.

Bilim adamları, insanları sadece haftalar içinde yeniden enfekte etme yeteneği de dahil olmak üzere, önceki türlerle farklılıklar buldu.

Trinity College Dublin’den biyokimya profesörü Profesör Luke O’Neill İrlanda radyo istasyonu NewsTalk’a yaptığı açıklamada, “BA.5 de yeni bir semptom olarak gece terlemeleri görmeye başladık. Bu, oldukça garip bir durum değil mi?” dedi.

O’Neill, farklı semptomların nedeninin kısmen virüsteki genetik değişikliklerden değil, aynı zamanda bağışıklık sistemimizin bir enfeksiyona tepki verme biçiminden kaynaklandığını dile getirerek, “Hastalık biraz farklı ilerliyor, çünkü virüs değişti” dedi. Profesör, hastalığın ciddi etkilerinden korunmak için aşılanmanın önemine dikkati çekti.

Şarkul Avsat