Suudi Arabistan 72 saatte 6 bin Umre vizesi verdi

Suudi Arabistan, kayıtların açılmasının ardından üç gün içerisinde 6 binin üzerinde Umre vizesi vererek bir başarıya imza attı.

Böylece geçtiğimiz ayın ortalarından bu yana verilen vize sayısı 20 bini geçti.

Hac ve Umre Bakanlığı, hacıların Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretleri kolaylaştırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bakanlık, tüm yetkililer ile iş birliği içerisinde hacılara hizmet etmek için tesisleri ve elektronik uygulamaları geliştirmeye devam ediyor. Bakanlık, hacılara kaliteli bir hizmet sunarken hacıların rahat ve huzurlu bir şekilde Umre yapmalarını, kültürel ve dini tecrübe yaşamalarını hedefliyor.

Bakanlık, yurt dışından gelen hacıların ve ziyaretçilerin resmi internet sitesi üzerinden hizmet paketi satın alabileceklerini ve online ödeme ile vize için başvuru yapabileceklerini bildirdi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde Suudi Arabistan dışından gelen hacıların ve ziyaretçilerin elektronik platformları kullanarak umrelerini planlayabilecekleri kaydedildi.

Eatmarna uygulaması, yurt dışından gelenlerin vize aldıktan sonra ibadetlerini yerine getirmelerini ve Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etmek için rezervasyon yapabilmelerini sağlıyor. Elektronik cihazlar üzerinden kullanılan uygulama, günün her saati kolay ve erişilebilir olması ile ziyaretçilere büyük kolaylık sağlıyor.

Şarkul Avsat